Veiksmo kamerų ContourHD galimybės ir parametrai


Didelės ar dar DIDESNĖS raiškos video

Tiek ContourHD 720p, tiek ir 1080p kameros turi galimybę pasirinkti norimą filmavimo rezoliuciją iš kelių, priklausomai kokios paskirties video filmuojate, kokios kokybės pageidaujate ar kiek daug medžiagos norite sutalpinti į turimą atminties kortelę. Galimi video formatai:

Modelis 1080p: Full HD – 1920×1080, Tall HD – 1280×960, Action HD – 1280×720
Modelis 720p:
Contour HD – 1280×720, Fast SD / WVGA – 848×480


Gyvenantiems GRETAI – kadrai per sekundę

Jei Jūs renkatės veiksmo kameras pagal jų galimybę sklandžiai filmuoti greitą veiksmą, tuomet ContourHD veiksmo kameros Jums bus puikus pasirinkimas, nes jos abi siūlo galimybę filmuoti dviem rėžimais – priklausomai ar Jums reikia glotnaus greito vaizdo, ar planuojate montuoti gražius sulėtintus filmukus ir t.t.

1 rėžimas – 30 kadrų per sekundę (fps), filmuoja 1080p ir 720p raiška
2 rėžimas – 60 kadrų per sekundę (fps), filmuoja 720p ir WVGA raiška


Galimybė reguliuoti video ir kameros nustatymus

ContourHD 1080p modelis leidžia spręsti Jums! Automatika yra gerai, bet ji nėra tobula ir automatiniai paskaičiavimų vidurkiai visuomet duoda vidutinį rezultatą. O mūsų kamera, kaip jokia kita dėvima veiksmo kamera, leidžia filmavimo profesionalams pasirinkti daug svarbių parametrų, kas padeda pasiekti aukštesnės kokybės video rezultatą! Prijungus kamerą prie kompiuterio ir naudojant „Easy Edit” programinę įrangą, Jūs galite pakeisti tokius parametrus kaip:

Kontrastas – didelis, vidutinis, mažas
Ekspozicija – nuo -4 iki +4
Matavimo plotas (metering) – taškas, centras, vidurkis
Mikrofono jautrumas


Vidutiniškai plataus kampo filmavimas

Filmuojant 110-135° matymo lauko kampu, ContourHD pasiekia puikų balansą tarp didelio ploto apžvalgos ir ne per daug „išlaužto” (fish-eye tipo) vaizdo, gaunamo filmuojant kitomis kameromis, kuomet gerokai iškraipomi veidai, objektai…


Valandos HD kokybės video mažoje atminties kortelėje

ContourHD yra „viskas viename” tipo veiksmo kamera, todėl čia nėra jokių išorinių laidų, vaizdo kasečių ar pan. Mūsų kamera palaiko ultra mažą, iki 16GB talpos, MicroSD kortelę, į kurią galimą įrašyti net iki 4 val aukščiausios kokybės video!


Veiksmas tai ne tik vaizdas bet ir garsas

Veiksmo video su garsu – labai gerai. Bet video, kuriame visus garsus užgožia šniokščiantis vėjas – nėra gerai 🙂 ContourHD pasiekia geriausią rezultatą, nes įmontuotas garso įrašymo mikrofonas nuslopina pašalinius triukšmus ir kokybiškai įrašo tai, ką reikia, t.y. veiksmo ar pokalbių garsus.


ContourHD – dėvima veiksmo kamera

Kai mes sakome „dėvima”, mes tai ir turime omenyje 🙂 ContourHD veiksmo kamera dėka įvairių priedų gali būti naudojama, tvirtinama, dėvima praktiškai ant bet kokių paviršių ir įrenginių. Jūs ją galite tvirtinti ne tik prie savo šalmo ar motociklo vairo, bet ir klijuoti prie įvairių lygių paviršių, kaip, pavyzdžiui, riedlentės apačia, lipdyti prie automobilio stiklo, prisukti ant standartinio foto/video trikojo ir t.t!


Mažiausia ir lengviausia

Jūs juk tikrai nenorite apsikrauti savo šalmo didele, sunkia ir griozdiška įranga? Mes taip pat 🙂 Todėl ContourHD telpa Jūsų delne ir tesveria neįtikėtinai mažai – tik ~120 g!!


Genialiai paprastas ir patogus valdymas

Pastūmėte vieną valdymo svirtelę į priekį, išgirdote įrašymo pradžią patvirtinantį pyptelėjimą ir galite pradėti savo veiksmą. Pastūmėte atgal – sustabdėte įrašą. Viskas 🙂 Ir tai patogu atlikti netgi mūvint pirštines! O esant reikalui (pvz., taktikoje) galima išjungti įspėjamuosius garsus 😉


Lazerinis prisitaikymas

Ar Jūs naudojote jau kokią kitą veiksmo kamerą? Tuomet puikiai žinote situaciją, kai nelabai aišku, į kur konkrečiai nukreipta ar kaip pakreipta kamera, ką ji filmuoja po, tarkim, šalmo supurtymo ir t.t. Grįžote namo po nusileidimo nuo kalno, iškėlėte video ir matote, kad tai nėra visai tai, ko tikėjotės 🙁

Su ContourHD taip niekuomet nenutiks! Ši kamera turi net du filmavimo prisitaikymo ir horizonto lygiavimo lazerius! Įjungiant kamerą (ir bet kada vėliau), Jūs lengvai galite pasitikrinti aiškiai matomais lazeriais, į kokį tašką fokusuojasi Jūsų kamera! Be to lazerius kartu su lęšiu galima sukioti net 192° aplink filmavimo ašį, o tai leidžia tvirtinti kamerą įvairiais kampais, tačiau išlyginti ar nustatyti norimą filmavimo horizontalę!


Sutvirtintas korpusas

Specialus anodinto aliuminio ContourHD kameros korpusas apsaugo ją nuo sniego ir lietaus, dulkių ir purvo, todėl Jūs galite filmuoti puikius video bet kokiu oru, bet kokiu metų laiku! Speciali konstrukcija taip pat dalinai saugo nuo smūgių, vibracijos ir kitų pažeidimų.


Įkraunamas akumuliatorius

Jums nereikia rūpintis jokiais papildomais AA ar AAA elementais, nes ContourHD naudoja mažą ir lengvą, bet patikimą akumuliatorių, kuris įgalina filmuoti iki 3 val. nepertraukiamo video, o išsikrovusį lengvai įkrauti prijungus prie kompiuterio ar el. tinklo įkroviklio arba pakeisti į turimą papildomą akumuliatorių 🙂


Lengvas video apdorojimas ir dalinimasis

Pridedamos nemokamos „Easy Edit” programinės įrangos dėka Jūs galėsite lengvai iš kameros į kompiuterį perkelti nufilmuotus video, iškarpyti geriausius kadrus ir lengvai jais pasidalinti su draugais bei gauti įvertinimą tokių pačių ekstremalų – ContourHD naudotojų bendruomenėje!